1403/10/20
خبرنگار:
0
4770
کد خبر: 18500
چاپ

«جوزف عون» با ۹۹ رای موافق در دور دوم رای گیری به عنوان رییس جمهور لبنان انتخاب شد.

در دور نخست رأی‌گیری که پیش از ظهر امروز انجام شد، هیچ یک از نامزدها موفق به کسب دو سوم آراء (۸۶ رأی) از مجموع ۱۲۸ رأی پارلمان نشد.

پس از شمارش آرای دور اول، مشخص شد که از مجموع ۱۲۸ نماینده حاضر در صحن پارلمان، تنها ۷۱ نماینده به جوزف عون فرمانده ارتش لبنان رأی مثبت داده‌ بودند.

در رای گیری دور دوم که بعد از ظهر روز پنجشنبه راس ساعت 14 به وقت محلی آغاز شده است، ژنرال جوزف عون با کسب 99 رای موافق به عنوان رئیس‌جمهور لبنان انتخاب شد.

برخی مخالفان انتخاب ژنرال جوزف عون فرمانده کنونی ارتش، به دلیل آنچه مخالفت با قانونی اساسی می‌دانند روی برگه‌ها عبارت «حمایت از حاکمیت و قانون اساسی: را نوشته بودند.

همچنین در هنگام اعلام آرای دور اول در پارلمان، یکی از نمایندگان نام «جوزف عاموس بن فرحان» و نماینده‌ای دیگر نام «یزید بن فرحان» را نوشته که کنایه‌ای است به تلاش‌های عاموس هوکشتاین و یزید بن فرحان برای ریاست جوزف عون.

این پنجمین بار در تاریخ لبنان است که یک فرمانده ارتش این کشور، به سمت ریاست‌جمهوری دست پیدا می کند.

جوزف عون کیست؟/ کارنامه فرمانده ارتشی که رئیس جمهور شد

جوزف عون متولد 10 ژانویه سال 1964 در منطقه سن الفیل لبنان است که در سال 1983 بعد از گذراندن تحصیلات متوسطه خود وارد ارتش شد و به خاطر مهارت‌هایی که داشت خیلی زود توانست به پست‌های مهم منصوب شود و فرماندهی یگان‌های مختلف را بر عهده داشت.

جوزف عون همچنین چند دوره آموزش نظامی در کشورهای خارجی از جمله آمریکا گذرانده است و در سال 2013 توانست درجه سرتیپی را بگیرد و 4 سال بعد یعنی مارس 2017 رسماً فرمانده ارتش لبنان شد.

زمانی که جوزف عون به این منصب رسید، لبنان با چالش امنیتی تروریست‌های تکفیری که از سوریه به سمت عراق پیشروی کرده و در تلاش برای ورود به لبنان بودند دست و پنجه نرم می‌کرد. مهمترین عملیاتی که ارتش لبنان در دوره فرماندهی جوزف عون علیه تروریست‌ها داشت، به عملیات «فجر الجرود» در آگوست 2017 مربوط می‌شود که طی آن ارتش لبنان در کنار نیروهای حزب الله توانستند تکفیری‌های داعش را از مناطق مرزی لبنان با سوریه بیرون کنند.

مواضع عون مقابل مقاومت چگونه است؟

در حالی که ارتش لبنان از گذشته‌های دور در سطح حمایت‌های نظامی و لجستیکی، وابسته به کشورهای خارجی و در راس آن آمریکا بوده است، ژنرال جوزف عون از گزینه‌های مورد حمایت آمریکا برای ریاست جمهوری لبنان بود. البته باید توجه داشته باشیم که نمی‌توان جوزف عون را مهره واشنگتن در لبنان معرفی کرد و ابعاد شخصیتی او و عملکردی که دارد، به هیچ وجه شبیه به چهره‌های بدنامی همچون ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان و یا سمیر جعجع رئیس حزب نیروهای لبنانی نیست.

جوزف عون در طول حضور خود در ارتش و سپس رسیدن به منصب فرماندهی آن، شخصیتی بی‌حاشیه داشته و عملکرد آن هم حرفه‌ای و بی‌طرف بوده است و همین مسئله یکی از عواملی بود که طی همه این سال‌ها موجب شد توطئه دشمنان برای تفرقه انداختن میان ارتش و مقاومت لبنان ناکام بماند.

اما درباره رویکردی که جوزف عون نسبت به کشورهای منطقه و یا محور مقاومت دارد، با توجه به بی‌حاشیه بودن عون و عدم موضع‌گیری‌های غیرحرفه‌ای او، ناظران امور بر این باورند که ژوزف اون رویکردی متعادل با همه طرف‌ها در داخل و خارج لبنان دارد و به دنبال تنش نیست و باید منتظر موضع‌گیری‌های او در سطح سیاسی هم باشیم.

مقاومت لبنان هم همواره در همه موضع‌گیری‌های خود احترام ویژه‌ای برای جوزف عون قائل بوده و حتی با وجود اینکه نامزد پیشنهادی حزب الله و جنبش امل برای ریاست جمهوری، سلیمان فرنجیه، رئیس جریان المرده بود، اما مقامات حزب‌الله تاکید کردند که مخالف جوزف عون نیستند و وتویی بر او ندارند.

کد خبر: 18500 - منبع خبر: ایرنا و تسنیم


مطالب پیشنهادی