رئیس موسسه تحقیقات جمعیتی کشور از افزایش جمعیت سالمندان در ایران با سرعتی پنج برابر رشد کل جمعیت خبر داد. محمدجواد محمودی در گفتوگو با ایسنا، به پیامدهای اجتماعی و اقتصادی سالخوردگی جمعیت اشاره کرد و گفت: این فرآیند به دلیل کاهش باروری و افزایش امید به زندگی ناشی از بهبود شرایط بهداشتی و اقتصادی رخ میدهد.
وی افزود که با کاهش باروری، سهم افراد جوان در جمعیت کاهش یافته و نسبت سالمندان افزایش مییابد. در سال ۲۰۱۹، ۷۰۳ میلیون نفر در جهان ۶۵ سال یا بیشتر داشتند و پیشبینی میشود این تعداد تا سال ۲۰۵۰ به ۱.۵ میلیارد نفر برسد.
محمودی به وضعیت جمعیت سالمندان در ایران اشاره کرد و گفت: تعداد سالمندان ۶۰ ساله و بالاتر از ۵ میلیون در سال ۱۳۸۵ به ۷.۴ میلیون در سال ۱۳۹۵ رسیده است. این افزایش به معنای رشد ۳.۶۲ درصدی سالمندان در مقایسه با رشد ۱.۲۴ درصدی کل جمعیت است.
وی همچنین پیشبینی کرد که تا سال ۲۰۵۰، ۳۳ درصد جمعیت ایران سالخورده خواهند بود. در حال حاضر، نسبت افراد بالای ۶۰ سال در ژاپن بیش از ۳۰ درصد است و بسیاری از کشورها از جمله ایران در آیندهای نزدیک به این نسبت خواهند رسید. بر اساس پیشبینیها، تا سال ۲۰۲۵ نزدیک ۱۲ درصد جمعیت ایران بالای ۶۰ سال خواهند بود و این نسبت تا سال ۲۰۵۰ به ۳۲ درصد خواهد رسید.
کد خبر: 18383 - منبع خبر: isna.ir