دونالد ترامپ بار دیگر ریاست جمهوری آمریکا را به دست آورده است. با این حال، بلندپروازیهای توسعهطلبانه ترامپ هیچ راهحلی برای بحران سرمایهداری آمریکا ارائه نمیدهد.
دونالد ترامپ که امروز مراسم تحلیف وی در کنگره برگزار میشود، وعده داده آمریکا را به عصر «عظمت» بازگرداند و ایالات متحده را از وضعیت منفوری که به ویژه این کشور بعد از نسلکشی غزه گرفتار آن آمده رهایی ببخشد.
با این حال، جهان از زمانی که او برای اولین بار در سال 2017 وارد کاخ سفید شد با تغییرات شگرفی مواجه شده است و دنیا دیگر آن دنیای دور نخست ریاستوی نیست. همهگیری کرونا، شکست جنگ نیابتی ناتو در اوکراین, نسلکشی در غزه، روابط جهانی را دگرگون کرده و هر توهمی که ممکن بود عدهای در سالهای گذشته درباره مفاهیم پرجذبهای مانند «حقوق بشر»، «قانون بینالملل» و کرامت انسانی داشته باشند را از بین برده است.
سرمایهداری جهانی در بحران جدی به سر میبرد و ایالات متحده به عنوان نماد و پروتوتایپ (مدل نمونه) آن آیینهای از تضادها و مشکلاتی است که این ایدئولوژی با گذشت زمان با آن مواجه شده است. در ذات وظیفه دشواری که ترامپ طی 4 سال پیش رو با آن مواجه است، مدیریت بحران نظاممند نظام سرمایهداری و به ویژه افول شتابان امپریالیسم آمریکایی در برابر ظهور دیگر قدرتهای در حال ظهور است.
این که ترامپ چه برنامهای برای مدیریت چنین بحرانی دارد چندان روشن نیست و بر اساس اظهارات و پستهای او در شبکههای اجتماعی هم نمیتوان به درک خوبی درباره این که او در آینده ممکن است چه راهکارهایی در پیش بگیرد، دست یافت.
آن چه ترامپ را هدایت میکند بیش از هر چیز دیگر حفظ تصویری است که او برای طرفدارانش ترسیم کرده است. علیرغم این، جنون او از یک روششناسی خاص هم پیروی میکند و با تمرکز بر روی پیامهای بین سطور او میتوان به درکی از سیاستهای او رسید.
کد خبر: 18596 - منبع خبر: خبرگزاری تسنیم