سالانه تعداد زیادی از شهروندان تهرانی به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند و از سوی دیگر بر اساس گزارشهای موجود این موضوع خسارت مالی و اقتصادی زیادی به شهر وارد میکند.
سازمان حفاظت محیط زیست متولی اصلی آلودگی هواست، اما به دلیل نقش سایر سازمانها در موضوع آلودگی هوا مثل سوخت صنایع بزرگ و کارخانهها یا خودروهای فرسوده، سازمانهای مسئول دیگری نیز طبیعتاً درگیر موضوع میشوند به همین منظور قانونی به عنوان قانون هوای پاک وضع شده که وظایف هر کدام از دستگاهها در آن مشخص شده است، اما عزم جدی تری برای اجرا لازم است.
سوده نجفی، عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران میگوید: انتظار میرود قوه قضائیه به موضوع ورود جدی تری و با سازمانهای متخلف برخورد کند. البته عوامل متعددی در آلودگی هوای شهر تهران سهیم است که یکی از این موارد خودروها و موتورسیکلتها هستند و از طرفی سوخت مورد استفاده در صنایع بزرگ همچون نیروگاهها و کارخانهها از دیگر عوامل افزایش آلودگی هوا در شهر تهران است که این موضوع در ۶ ماه دوم سال به دلیل کاهش دما به وضوح قابل مشاهده است و نگرانیهایی در بین شهروندان ایجاد میکند.
نگرانیها از آلودگی هوای شهر تهران بجا است و بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی نهادهای مربوطه، سالانه تعداد زیادی از شهروندان تهرانی به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند و از سوی دیگر بر اساس گزارشهای موجود این موضوع خسارت مالی و اقتصادی زیادی به شهر وارد میکند.
متأسفانه آمار جانباختگان ناشی از آلودگی هوا عدد قابل توجهی است، اما به دلیل اینکه جان باختن فرد در اثر آلودگی هوا تدریجی است و مانند تصادفات لحظهای نیست، کمتر به آن توجه میشود.
به گفته رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران، تأثیر بلند مدت آلودگی هوا بر سلامت مردم از عواملی است که باعث شده برخی سازمانها نسبت به انجام تکلیف خود کم توجه شوند، اگر تأثیر آلودگی هوا بر سلامت مردم مثل کرونا کوتاه مدت و سریع بود قطعاً همانند موضوع کرونا همه قوا و نهادها برای اجرای دقیق این قانون وارد عمل میشدند.
آلودگی هوا درست است که سریع روی سلامت شهروندان تأثیر نمیگذارد، اما همین بیتوجهیها باعث میشود که تأثیرات مخرب هر روز بیشتر و بیشتر شود و فرد رفته رفته زمان طلایی درمان را از دست بدهد.
کد خبر: 18374 - منبع خبر: fararu.com