1403/11/11
خبرنگار:
0
5222
کد خبر: 18696
چاپ

در هفته گذشته، دو حادثه در خوابگاه‌های کشور رخ داد که باعث نگرانی‌های عمده‌ای در میان خانواده‌ها، دانشجویان و مسئولان دانشگاهی شد. این حوادث شامل مسمومیت غذایی در پردیس فرهنگیان پیشوا و آتش‌سوزی در خوابگاه دانشجویی دانشگاه جندی شاپور اهواز بودند. البته پیش از این و از ابتدای سال تحصیلی تاکنون این برای چندمین بار است که ما شاهد مسمومیت دانشجویان و یا آتش سوزی در خوابگاه‌ها هستیم. مساله‌ای که به شکل سریالی در حال رخ دادن است و زنگ خطر  رسیدگی به ایمنی و کیفیت تغذیه در خوابگاه‌های کشور را به صدا درآورده است.

 

جزئیات مسمومیت غذایی در پردیس فرهنگیان پیشوا

شامگاه جمعه 5 بهمن، 101 دانشجو در پردیس فرهنگیان پیشوا دچار مسمومیت غذایی شدند. در این حادثه 60 نفر از دانشجویان مسموم شده توسط اورژانس به بیمارستان‌های شهید مفتح، شهید ستاری قرچک و 15 خرداد ورامین منتقل و مابقی دانشجویان به صورت سرپایی درمان شدند. بر اساس گزارش‌ها، احتمال داده می‌شود که مسمومیت ناشی از مصرف تُن ماهی بوده باشد.

به دنبال این حادثه، نگرانی‌های زیادی میان خانواده‌ها و مسئولان برانگیخته شد. دانشگاه به سرعت اقدام به بررسی شرایط بهداشتی پردیس کرد و وعده داد که اقدامات موثری برای ارتقای کیفیت و بهداشت غذایی ارائه خواهد شد. مقامات متعهد شدند تا ضمن شفاف‌سازی درباره علت مسمومیت، از وقوع حوادث مشابه جلوگیری کنند.

 

پس از وقوع این اتفاق علی محمدی رییس دانشگاه فرهنگیان تهران گفت: هنوز علت مشکلی که برای دانشجویان پیش آمده مشخص نشده است و نمی‌توانیم بگوییم این موضوع ناشی از مسمومیت غذایی یا عامل بهداشتی است؛ اما پس از بررسی‌های کارشناسی و اعلام نظر پزشکان نتیجه بررسی‌ها اعلام خواهد شد.

 

آتش‌سوزی در خوابگاه دانشگاه جندی شاپور اهواز

 

در همان روز یعنی 5 بهمن حوالی ساعت 11:30 ظهر خوابگاه دانشجویی پسرانه دانشگاه جندی شاپور اهواز دچار آتش‌سوزی شد. این حادثه در ساعت‌های اولیه صبح رخ داد و موجی از ترس و اضطراب در میان دانشجویان ایجاد کرد. خوشبختانه این آتش‌سوزی تلفات جانی نداشت، اما برخی دانشجویان به دلیل استنشاق دود متحمل آسیب‌های جزئی شدند.

بر اساس بررسی‌های اولیه، علت آتش‌سوزی احتمالاً به بی‌احتیاطی در استفاده از وسایل الکتریکی بازمی‌گردد. ساختمان قدیمی و نبود امکانات ایمنی کافی از دلایل تشدید کننده این حادثه بوده است. به گفته دانشجویان در این خوابگاه سیستم اعلام حریق وجود نداشته، راه پله اضطراری برای خروج ایمن در نظر گرفته نشده بود و حتی ساختمان فاقد کپسول اطفای حریق بوده است. در آشپزخانه این خوابگاه به جای لوله‌کشی گاز، از کپسول‌های گاز استفاده می‌شده که خود به تنهایی خطر بالقوه‌ای برای ایمنی دانشجویان ساکن در این خوابگاه به شمار می‌رفته است.

به دنبال این حادثه، مسئولین دانشگاه جلسات اضطراری برگزار کردند تا وضعیت ایمنی خوابگاه‌ها را بررسی و راه‌حل‌های لازم را ارائه کنند. تصمیم بر آن شد تا سیستم‌های ایمنی و هشداردهنده در خوابگاه‌ها بهبود یابد و آموزش‌های لازم به دانشجویان ارائه شود.

 

یاسین افرا سرپرست روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور در خصوص وقوع این اتفاق گفت: بعد از وقوع حادثه با دستور ریاست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، کارگروهی به محل حادثه اعزام شد و با برسی های انجام شده مشخص گردید ساختمان حادثه دیده مربوط به بالای 40 سال پیش است و با توجه خسارات وارده دیگر قابل اسکان دانشجویان‌ نیست.

 

وی افزود: ساختمان قبل دیگر قابل اسکان نیست و با بازسازی نیز شایسته و درخور شان دانشجویان نمی باشد. بر همین اساس دانشجویان موقتا در خوابگاه پتروشیمی «ره آوران فنون» ماهشهر مستقر شدند تا تدابیر لازم برای اسکان دائم دوران دانشجویی آنها اندیشیده شود.

کد خبر: 18696 - منبع خبر: تسنیم


مطالب پیشنهادی