اولین حضور ایران در شانزدهمین نشست سران عضو بریکس.
ائتلاف بریکس، که هدف آن مقابله با نظم جهانی به رهبری غرب است، در ابتدا شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود، اما به سرعت در حال گسترش است و اکنون کشورهای ایران، مصر، اتیوپی و امارات به آن اضافه شدهاند.
ولادیمیر پوتینرئیسجمهور روسیه در سخنرانی افتتاحیه نشست بریکس در قالب محدود گفت: ما به دنبال تقویت اقتدار بریکس، افزایش نقش آن در امور جهانی و حل مشکلات فوری جهانی و منطقهای بودیم. بریکس پاسخگوی بخش اصلی جامعه جهانی است و این سیاست در جهان کنونی مورد نیاز است. همه کشورهای بریکس به دنبال برابری حسن همجواری و احترام متقابل هستند.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری اسلامی ایران برای اولین بار به عنوان عضو رسمی این گروه در این اجلاس حضور داشته و سخنرانی کرد.
در حاشیه این نشست رهبران روسیه و ایران باهم دیدار کردند و رئیس جمهور روسیه در این دیدار با تاکید بر همکاری های اقتصادی بر تداوم و استمرار همکاری با ایران تاکید کرد. پوتین در در دیدار با پزشکیان اذعان کرد : روابط دو کشور روند صعودی دارد و دوستانه و سازنده است. باید روابط خود را با امضای تفاهمنامه دو کشور تقویت کنیم. مهم است که روند صعودی روابط تجاری و اقتصادی را تضمین کنیم. کمیسیون دوجانبه باید فعال باشد. توسعه زیرساختهای ریلی در چارچوب کریدور شمال و جنوب و احداث فاز دو وسه نیروگاه بوشهر و تجارت آزاد ایران و ارواسیا را دنبال میکنیم.
در همین حال، دیپلمات های کشورمان معتقدند: ایران با عضویت کامل در این گروه که بنیان اصلی آن بر مسائل اقتصادی است، فرصت بسیار خوبی نصیبش شده که تحریمهای یکجانبه را دور بزند و بتواند از مزایای بانک توسعه بریکس که خارج از سوئیفت است، استفاده کند. در عین حال صادرات نفت، گاز، میعانات و یا تولیدات صنعتی و نیمه صنعتی از جمله مزایای گروه بریکس است. همچنین پیشنهاد شده تا از ارز مشترک کشورها استفاده کنند. ایران هم میتواند با بهره بردن از این فرصت در جهت کماثر شدن تحریمها گام بردارد و از مزایای دریافت، خرید و فروش و یا صادرات و واردات از طریق این کانالها استفاده کرده و به توسعه و تبادل اقتصادی -تجاری بیشتر بپردازد.
کد خبر: 18214 - منبع خبر: khabaronline.ir