دانشمندان یک قدم به ساخت رایانههای کوانتومی بدون خطا نزدیکتر شدند.
شرکتهای «کوانتوم ماشینز» و «انویدیا» با بهرهگیری از یادگیری ماشینی، گامی مهم به سوی ساخت رایانههای کوانتومی بدون خطا برداشتهاند.
حدود یکسال و نیم پیش، شرکتهای «کوانتوم ماشینز» و «انویدیا» همکاری مشترکی را آغاز کردند که پلتفرم محاسبات کوانتومی DGX و سختافزار کنترل کوانتومی پیشرفته را به هم پیوند میداد. هرچند برای مدتی خبری از نتایج این همکاری نبود، اما اکنون دستاوردهای آن صنعت را به هدف رایانههای کوانتومی تصحیحکننده خطا نزدیکتر کرده است.
به گزارش تک کرانچ، این دو شرکت اخیراً نشان دادند که میتوانند با استفاده از مدل یادگیری تقویتی روی پلتفرم DGX کنترل کیوبیتها در تراشه کوانتومی «Rigetti» را بهبود بخشند.
یوناتان کوهن، بنیانگذار کوانتوم ماشینز، اشاره کرد که استفاده از موتورهای محاسباتی کلاسیک قوی مانند DGX انویدیا، امکان کنترل دقیقتر پردازندههای کوانتومی را فراهم میکند. هدف نهایی این همکاری، دستیابی به تصحیح خطای کوانتومی است.
سم استانویک، مدیر محصول انویدیا برای محاسبات کوانتومی، میگوید با رشد رایانههای کوانتومی، چالشهای محاسباتی هم پیچیدهتر میشوند و تصحیح خطای کوانتومی به یکی از بزرگترین موانع تبدیل میشود. این فرآیند برای اجرای محاسبات دقیق و بهرهوری بهینه از کیوبیتها ضروری است و تا پیش از DGX Quantum، سیستمی با حداقل تأخیر برای این هدف وجود نداشت.
رامون اسموک، مدیر محصول کوانتوم ماشینز، اشاره میکند که حتی بهبود جزئی در تنظیمات میتواند به پیشرفت قابلتوجهی در تصحیح خطا منجر شود. به گفته او، بهبود ۱۰ درصدی در تنظیمات میتواند خطای منطقی کمتری در کیوبیتهای فیزیکی بهدست دهد و این باعث انگیزه بیشتر برای تنظیم دقیق و سریعتر سیستم میشود.
کد خبر: 18253 - منبع خبر: isna.ir